2013. november 2., szombat

Fincsi sült kacsacomb, puliszkával és cékla-sárgarépa-alma salátával.


Egyszerűen elkészithető finom ebédet készitettünk.
A kacsa combokat sóztam, majd egy Zeppter sütőedényben zsiradék nélkül először gyorsan lepiritottam.
Utána kevés viz hozzáadáásval kb. másfél óra alatt puhára pároltam-sütöttem. Amig a hús sült fél liter vizben ( kevés só és olaj hozzáadásával ) állandó keverés mellett sűrűre főztünk 10 dkg. kukoricadarát. Kicsit hagytuk állni, majd egy kanállal forró olajba szaggattuk, picit átpiritottuk. A salátához egy sárgarépát, egy közepes cékla felét, két almát lereszeltünk, kevés citromlével meglocsoltuk, összekevertük, és már lehetett is tálalni. Nagyon finom, laktató, mégis könnyű, és garantáltan glutén mentes.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése