2010. november 25., csütörtök

Kefires sütemény

Kefires sütemény glutén mentesen.

A kefires sütemény egy kis változtatással akár még finobb is lehet mint hagyományos liszttel készült párja.
Többféle lisztből is készitettem, ez most a legújabb amit ma próbáltam ki és nagyon finom lett.
Hozzávalók:
2 pohár Activia natúr joghurt, 2 tojás, 1 cs. sütőpor, 2 vaniliás cukor (Bourbon), 3 pohár free from Backmischung für Kuchen (Cake Batter Mix)- ez a liszt glutén és laktóz mentes-, 1 pohár kukorica liszt, 1,5 pohár cukor, 1 pohár olaj. A tetejére magozott megy, vagy bármilyen savanykás gyümölcs.
A pohár: a joghurtos pohár.
Elkészités: A joghurtokat egy tálban elkeverjük a tojásokkal, a cukorral, vaniliás cukorral, hozzákeverjük a sütőporral elkevert liszteket, és végül az olajat. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük tetejét bőven megszórjuk gyümölccsel, és előmelegitett sütőbe tesszük. 160 fokon, kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.

Egy másik változat. (szuper finom)

2 pohár Activia natur joghurt(a sima, nem a krémes), 3 tojás, 1 csomag sütőpor, egy vaniliás cukor (Bourbon), 1,5 pohár cukor,( én nád cukrot használok ) 4 pohár kukorica liszt, 1 pohár oliva olaj. Tetejére meggy.
Az elkészités ugyanaz mint az előző receptnél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése