2011. január 5., szerda

Túrós béles glutén mentesen.

Hozzá valók:
10 dkg. rizs liszt, 10 dkg. glutén mentes liszt, 12 dkg. margarin, 1 evő kanál cukor, 1 egész tojás, és annyi tejföl amennyit felvesz.
Töltelék: 1/2 kg. tehéntúró,10 dkg. cukor, 5 dkg. vaj, 2 egész tojás,5 dkg. mazsola, 2 kanál rizs dara
1/2 citrom reszelt héja.
Elkészités:
A tésztához valókat összegyúrjuk és két lapot nyújtunk belőle (egyik kicsit nagyobb legyen mint a tepsi)
A vajazott, lisztezett tepsit kibéleljük vele, megszórjuk rizs darával, és ráteritjük a tölteléket.
A töltelékhez a túrót habosra keverjük a vajjal, a tojások sárgájával, hozzáadjuk a citrom héjat és a rizs darát, majd a tojások keményre vert habját.
A másik tésztával beboritjuk, tetejét villával megszúrkáljuk, és 160 fokon előmelegitett sütőben rózsaszinre sütjük.

1 megjegyzés: