2011. március 20., vasárnap

Császár morzsa kukorica lisztből. ( Glutén mentes)

Hozzávalók: 25 dkg. kukorica liszt, 3 dl. tej, só, 3 tojás, 2 evő kanál ná dcukor, 5 dkg margarin, 5 dkg. mazsola, kajszi lekvár.
A tejjel és kevés sóval vegyitett kukorica liszthez tesszük a cukor felével habosra kevert tojás sárgáját, és óvatosan hozzákeverjük a cukor másik felével kemény habbá vert tojás fehérjét. Nagyobb lábasban felforrósitjuk a margarint, beleöntjük a habos masszát, és fa kanállal állandóan kevergetve megsütjük.
Tálaláskor beáztatott mazsolával, és kajszi lekvárral izesitjük.
Ez a császár morzsa vetekszik a hagyományossal, sőt, nekem még jobban izlik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése