2011. július 13., szerda

Szója falatkák. Glutén mentesen.

Hozzávalók 1 személyre: 4 db. szója lapocska ( kapható az élelmiszer áruházakban dobozban csomagolva), 1 nagyobb krumpli, 1 tojás, két evő kanál rizs liszt,1 gerezd összenyomott fokhagyma, 1 teáskanál vágott petrezselyemzöld, só, vegeta, borsikafű, tejföl, olaj a kisütéshez.
A szója lapokat langyos vegetás vizben 2-3 órát áztatjuk, majd kinyomkodjuk, rizs lisztben megforgatjuk. Utána a következő masszába forgatjuk: 1 tojást összekeverünk annyi rizs liszttel, hogy sűrű palacsinta tészta szerű legyen, megsózzuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát, borsikafüvet, petrezselyem zöldet. Forró olajban szép pirosra sütjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és csak annyi vizzel öntjük fel amennyi épp ellepi.( Igy a végén nem kell elöntenünk a vizet amiben főtt. ) Sózzuk, és lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük. Mikor kész burgonya nyomóval összetörjük, és kevés tejföllel simára keverjük.
Finom hozzá az új káposztából készült friss saláta. A káposztát leszeleteljük, és a következő saláta lével öntjük le. Két deci vizben elkeverünk egy csipet sót, 2 kávéskanál nád cukrot és egy mokkás kanál DXN ecetet. ( A blogban más helyütt irtam róla, ez miért nagyon egészséges). Összekeverjük, kicsit állni hagyjuk, majd tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. A szója lapok gluténmentesek? Garantálják a gluténmentességét? Örükök hogy idetaláltam, én is gluténmentesen étkezek 8 éves kisfiammal együtt.

    VálaszTörlés