Ezt a nagyon finom receptet ma olvastam az interneten, és kis változtatással glutén mentessé tettem.
Vendégeim is voltak, a frissen kisült sütemény illata, íze egyaránt fantasztikus volt. Nagy sikere volt mindannyiunknál! Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók: 15 dkg. kókusz zsír, vagy vaj, 15 dkg. gyümölcscukor, 1 nagy narancs héja és leve, só, 30 dkg. sütőtök lereszelve, 10 dkg. glutén mentes liszt, 15 dkg. darált mák, 15 dkg. darált mandula, 1 sütőpor, és 1/2 dl tej ( én kókusztejet használtam ) néhány szem mandula a díszítéséhez.
A zsiradékot a cukorral, a narancs lereszelt héjával és levével kikeverjük, belekeverjük a darált mákot, a darált mandulát, a sütőporral összekevert lisztet, a lereszelt sütőtököt és ha szükséges kevés tejet keverünk hozzá. ( semmiképp ne sokat ) Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét hámozott mandulával megszórjuk, és előmelegített sütőben 35 perc alatt 180 fokon, tűpróbáig sütjük.
Hozzávalók: 15 dkg. kókusz zsír, vagy vaj, 15 dkg. gyümölcscukor, 1 nagy narancs héja és leve, só, 30 dkg. sütőtök lereszelve, 10 dkg. glutén mentes liszt, 15 dkg. darált mák, 15 dkg. darált mandula, 1 sütőpor, és 1/2 dl tej ( én kókusztejet használtam ) néhány szem mandula a díszítéséhez.
A zsiradékot a cukorral, a narancs lereszelt héjával és levével kikeverjük, belekeverjük a darált mákot, a darált mandulát, a sütőporral összekevert lisztet, a lereszelt sütőtököt és ha szükséges kevés tejet keverünk hozzá. ( semmiképp ne sokat ) Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét hámozott mandulával megszórjuk, és előmelegített sütőben 35 perc alatt 180 fokon, tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése