Nagyon szeretek kisérletezni. Általában az otthon éppen meglévő dolgokból nagyon izgalmas ételeket készithetünk, ha nem félünk bátran kipróbálni a különféle izeket.
Természetesen ebben a süteményben is a fűszerek, a hozzáadott gyümölcsök, vagy lekvár változhat tetszés szerint és attól függően mi van éppen otthon.
Ez a sütemény is igy készült. Maradt kb. 15 dkg túróm amit el kellett használni és ehhez alakitottam a többit.
Tehát a "finom lett" sütemény hozzávalói:
15 dkg tehéntúró, 3 dkg. puha vaj ,3 tojás, 5 dkg glutén mentes liszt ( én süteménylisztet használtam, ez kicsit már édes és sütőpor is van benne), egy evőkanál gyümölcscukor, 10 dkg darált hántolt mandula, 1 vaniliás cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 2 szem őrölt szegfüszeg, 1 kávéskanál rum vagy kevés rumaroma, 1 púpos evőkanál szilvalekvár, fél marék mazsola, fél marék vörösáfonya (aszalt), 1 marék kandirozott gyümölcs ( vegyes gyümülcsből ).
A vajat a cukorral és a túróval kikevertem, hozzáadtam a három tojás sárgáját ezzel is jól elkevertem, majd közé kevertem a darált mandulát, a lisztet és a lekvárt, fűszereket, végül az aszalt és a kandirozott gyümölcsöket. A tojások kemény habját óvatosan hozzákevertem a végén.
Vékonyan vajazott, és egy kevés lenmaggal megszórt hosszúkás formába teritettem és közepes hőfokon addig sütöttem amig a széle szépen kérgesedni kezdett. Kb. 25 perc.
Könnyen átsült, mivel nem lett belőle vastag sütemény. Ha nagyon szerettem volna még cifrázni csokimázzal is bevonhattam volna, de most úgy gondoltam ennyi finomság is elég lesz.
Nem túlzok, nagyon finom lett!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése