Aktuális most nagyon, hiszen sok finom szilva kapható. Ezt a receptet 40 éve kerestem és nem rég bukkantam rá. Azonnal ki is próbáltam. A lisztet cseréltem csak le glutén mentesre. Szuper lett!
Hozzávalók:
A tésztához: 20 dkg free from glutén mentes általános lisztkeverék ( kb. 990 Ft egy kiló ami műanyag zacskóban kapható, ez nincs előre izesitve és sok süteményhez felhasználható )10 dkg vaj, 6 dkg cukor, 1 db. közepes tojás, 1 csapott mokkáskanál fahéj, 1-2 kanál tejföl.
A krémhez: 2 db. tojás, 10 dkg cukor, 1 dl. habtejszin, 2 csapott evőkanál étkezési keményitő (glutén mentes ), 1 csapott mokkáskanál fahéj, szilva.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A krém hozzávalóit csomómentesre elkeverjük. A tésztát egy kerek, vajazott, lisztezett tortaformába igazitjuk úgy hogy pereme is legyen. A krémet a tésztára öntjük, és a félbevágott magozott szilvákkal kirakjuk a tetejét. 30 perc alatt előmelegitett sütőben 170 fokon készre sütjük.
Egy másik variáció, általam kevert lisztekkel. Egészségesebb verzió!
A tésztához:
egy púpos evőkanál étkezési keményítő (gluténmentes), 8 dkg. dióliszt, 5 dkg lisztté őrölt quinoa, 4 dkg hajdinaliszt,2 dkg őrölt lenmag, 1 teáskanál útifű maghéj. A többi hozzávaló ugyanaz mint az előzőnél, csak egy kicsit kevesebb tejföl kellett hozzá. Nagyszerűen kezelhető tészta lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése