2011. április 14., csütörtök

Zöldséges csirke mell.

Tudjuk, hogy ha nem akarunk hizni, illetve finomat szeretnénk enni és esetleg fogyni akarunk, a hús-zöldség párositás mindig kitünő.
Ma kevés időm volt az ebéd elkészitésére, és abból amit a hűtőben találtam fél óra alatt elkészült a laktató és mégsem hizlaló finom fogás.
Bátran válogathatunk a zöldségek között, lehet teljesen más összetételben, a lényeg, hogy sok különféle zöldséget adjunk hozzá és ne hagyjuk ki a hagymát vagy fokhagymát.
Hozzávalók: (2 személyre)
Fél csirke mell bőrétől zsirjától megtisztitva és két vastagabb szeletre elvágva, 1 db. zöldpaprika, 1 nagyobb sárgarépa, 1 fej hagyma, 2 db. közepes nagyságú burgonya, 1 fej karalábé, kis darab zeller, kevés gyömbér apróra vágva, só izlés szerint.
A húst mindkét oldalán hirtelen megpiritjuk kevés kacsa zsiron, ha nincs olyan edényünk, amiben zsiradék nélkül is elkészithetjük. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk úgy hogy néha egykét kanál vizzel meglocsoljuk. Közben néhányszor átkeverjük, és addig sütjük fedő alatt amig megpuhul és a zöldségek is kicsit lesülnek. Azonnal, melegen tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése