2011. április 22., péntek

Spenót torta

Hozzávalók: a tésztához:
4 tojás, 2 csésze tej,1 csésze olaj, 1 csésze reszelt sajt, 1 csésze étkezési keményitő, 1 csésze glutén mentes liszt, 1 ek. sütőpor, fél csésze vágott petrezselyemzöld.
Az egészet mixerrel összekeverni. A sajtot a végén keverjük hozzá. Jó folyós lesz.
Spenót: 1/2 kg. friss spenótot megmosunk, szárait leszedjük, és enyhén sós vizben néhány percig főzzük. Leszürjük, lecsepegtetjük, és kicsit összevágjuk.
Kevés olajon megfonnyasztunk egy kisebb fej hagymát, 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, hozzáadunk 3 db héjától megtisztitott, apróra vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt addig pároljuk mig a levét elfőtte. Hozzáadjuk a spenótot, és ezzel együtt is addig pároljuk, mig e leve elfőtt.
Kivajazzuk, lisztezzük a torta formát (Kb. 24-26cm) és beleöntjük a tésztát, majd a tetejére elosztjuk a spenótot. Legalább 40 percig sütjük 170 fokon előmelegitett sütőben.
Kitünő a húsvéti sonka, tojás, torma mellé is.

1 megjegyzés: