2010. december 26., vasárnap

Kataláni Ausztráliából. Glutén mentesen!


15 dkg. vajat elmorzsolunk 20 dkg liszttel ( 10 dkg. rizsliszt, 10 dkg glutén mentes liszt) én a Spar "free from" Universal Backmischung-ot használtam. Hozzágyúrunk 7 dkg cukrot, és 1 egész tojást.
Az egész tojásra azért van szükség, hogy jobban összeálljon a tészta. Ugyanis a rizsliszt különben nagyon morzsolódik. A sütőt előmelegitjük 160 fokra. Egy közepes tepsit vajazunk, lisztezünk, ( rizs liszttel) beleteritjük a tésztát, és félig megsütjük. A sütőből kivéve ribizli, vagy valamilyen savanykás lekvárral megkenjük. 3 tojás kemény habjához hozzákeverünk 15 dkg. cukrot, 15 dkg. darált diót, és ezt rákenve visszatesszük a sütőbe, amig szép pirosra sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése