Ebben a blogban liszterzekenyeknek osztok meg elsosorban altalam keszitett, kiprobalt recepteket, es tanacsokat,de nem csak nekik, az egeszseg megorzesehez, helyreallitasahoz altalam fogyasztott termekekrol a tapasztalatokat.
2010. december 26., vasárnap
Kataláni Ausztráliából. Glutén mentesen!
15 dkg. vajat elmorzsolunk 20 dkg liszttel ( 10 dkg. rizsliszt, 10 dkg glutén mentes liszt) én a Spar "free from" Universal Backmischung-ot használtam. Hozzágyúrunk 7 dkg cukrot, és 1 egész tojást.
Az egész tojásra azért van szükség, hogy jobban összeálljon a tészta. Ugyanis a rizsliszt különben nagyon morzsolódik. A sütőt előmelegitjük 160 fokra. Egy közepes tepsit vajazunk, lisztezünk, ( rizs liszttel) beleteritjük a tésztát, és félig megsütjük. A sütőből kivéve ribizli, vagy valamilyen savanykás lekvárral megkenjük. 3 tojás kemény habjához hozzákeverünk 15 dkg. cukrot, 15 dkg. darált diót, és ezt rákenve visszatesszük a sütőbe, amig szép pirosra sül.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése