2013. augusztus 11., vasárnap

Kókuszos csemege.

Egy nagyon finom sütemény. Mutatós, és mellette nem igényel nagy művészetet az elkészitése. Akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Eddig mindenkinél sikert aratott.
Hozzávalók:
 a tésztához: 28 dkg. glutén mentes liszt ( lehet kukorica liszt a fele ), 2 tojás, 15 dkg porcukor,3 evőkanál méz,3 dkg. vaj,2 dl. tej, 1 cs. sütőpor, 1. cs. vaniliás cukor,egy fél citrom, a mázhoz: 22 dkg. vaj, 10 dkg. porcukor, 4 dkg kakaó, 4. evőkanál rum, vagy kevés rumaroma, 10 evőkanál tej, 1 cs. kókuszreszelék, a tepsi kikenéséhez zsiradék és kukorica liszt.

Összegyúrjuk a hozzávalókat, a citrom reszelt héját és levét is beledolgozzuk, majd egy órát pihentetjük.Zsirozott, lisztezett tepsibe kb másfél cm. magasan belesimitjuk, és mérsékelt tűznél megsütjük. Rombusz alakúra vágjuk fel.
Közben elkészitjük a mázat, amelyhez a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaót, a rumot és a tejet, majd felfőzzük. Ha kihült belemártogatjuk egyenként  a tésztadarabokat, végül kókuszreszelékbe hempergetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése