2010. november 30., kedd

Reggelire.

Hajdinakása finom ganoderma kávéval.
Néhány szó a hajdináról. A hajdina a keserűfűfélék családjába tartozik, annak ellenére hogy úgy készitjük el mint a gabonát. Rendkivül egészséges. Alacsony a glikémiás indexe, nagyon sok rostot tartalmaz, és könnyen emészthető. Ezen kivűl lugosit, és nem tartalmaz glutént. Dióval, mogyoróval, jól harmonizál az ize, igy ehhez a reggelihez is azt adok hozzá.
Hozzávalók: 1 személyre.
3 evőkanál hajdina, 1 evőkanál őrölt dió vagy mogyoró, két-három kanál joghurt, vagy kefir, fahéj, és bármilyen idényjellegű gyümölcs.( A legjobb ha kicsit savanykás.)
Elkészités:
A hajdinát kiválogatjuk, majd szűrőn jól átmossuk. Egy edényben kevés olajat melegitünk amiben a lecsöpögtetett hajdinát néhányszor átforgatjuk, majd felöntjük annyi vizzel, hogy kb. egy ujjnyi legyen még fölötte. Fedő alatt néha megkeverve puhára főzzük. (addig főzzük amig a vizet elfőtte) Utána belekeverjük az őrölt diót,vagy mogyorót, és egy tányér közepére halmozzuk. (aki édes szájú keverhet bele egy kevés mézet is). Körberakjuk gyümölccsel, tetejére kanalazzuk a joghurtot és bőven megszórjuk fahéjjal.
Mikor elfogyasztottuk, igyuk meg a finom ganoderma kávét. Ez a reggeli bőven elég délig akár, a ganoderma kávé, pedig gondoskodik arról, hogy egyenletesen frissek legyünk egész nap.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése